Planinarske ture

Planinarske ture: Drina Kamp


auto-camp-drina-hiking-tours

Tara Kanjon i NP Sutjeska


Planinarske ture


Prema mnogima je Zelengora najlepši nacionalni park u celom regionu (između Crne gore i Bosne i Hercegovine). Zelengora ima mnogo sjajnih i zanimljivih vrhova (Bregoč, Videž, Stog, Orlovac, Planinica, Todor, Kalelija, Zimomor,Dumoš, Uglješin vrh) koji ostavljaju utisak na posetioce svojom mirnom atmosferom u obliku gustih i drvenih šuma. Kolekcija jezera: Crno, Bijelo, Gornje bare, Donje bare, Orlovačko, Kotlinačko, Štirinsko, Borilovačko, Kladpoljsko (poznato kao "gorske oči") daju Zelengori mističnu lepotu. Preko ogromnog polja Zelengore (u nekoliko pristupačnih oblasti) se nalaze pastirske kolibe koje daju ljudski element u ovoj divljini.

Planine Maglić i Volujak zovemo slavnim gigantima, jer su izgrađene od strmih litica, na kojima ima snega tokom cele godine. Ovi vrhovi pružaju drastičan kontrast Zelengori (doslovno značenje "zelene šume"). Naši iskusni vodiči mnogo dobro poznaju prirodu ovih planina. Na našim turama, oni će vas informisati o istoriji planina, takođe će neiskusne posetioce upoznati sa opasnostima. Auto camp "Drina" organizuje jednodnevne planinarske izlete, na najlepšim i najatraktivnijim lokacijama – mogući su i noćni izleti. Auto camp "Drina" organizuje planinarske ture koje vode iskusni i licencirani vodiči. Cene planinarskih tura zavise od udaljenosti do koje treba putovati – mi naplaćujemo oko 40€ uključujući i večeru.

Galerija slika iz Prijevora


Planinarske ture


- Crno i Bijelo jezero – polazak u 9:00 iz kampa prema Zelengori. Poseta Crnog i Bijelog jezera i uspon na Videž (1864mnv). Predviđeno vreme pešačenja je 6 sati.

- Gornje i Donje bare – polazak u 9:00 ispred kampa prema Zelengori. Prvo stajalište je Gornje bare, zatim Donje bare. Neobavezan obilazak drugih jezera i mesta za razgledanje gde se može videti kanjon Sutjeska, planine Volujak i Maglić, prašumu Perućica i visoku ravnicu Vučevo. Predviđeno vreme pešačenja je 3 sata.

- Prašuma Perućica – u 9:00 polazak terenskim vozilom u selo Dragoš. Pravi se pauza na mestima gde se vidi šuma i vodopad koji je visok 75m i zove se Skakavac. Nastavljamo kroz šumu, ka Tunjemiru i idemo do Suhe gde nas čeka prevoz. Predviđeno vreme pešačenja je 4 sata.

- Kanjon reke Tare– u 8:00 polazak terenskim vozilom. Šetnja duž ivice kanjona gde se nalazi nekoliko mesta za razgledanje koja pružaju nezaboravan pogled kanjona Tare dubine oko 1000m. Takođe je moguće posetiti planinu Durmitor i kanjone Sušice i Pive- Procenjeno vreme pešačenja je 4 sata.
- Trnovačko jezero (lake)– 8:00 polazak terenskim vozilom do Prijevora (1668mnv) na podnožju planine Maglić. Usput posećujemo mesta: prašumu Perućica, vodopad Skakavac visine 75m. Zatim idemo do Trnovačkog jezera koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1517m između planina Maglić i Volujak. Ovo je prelepo okruženje unutar krunice vrhova. Popularno je i preporučljivo plivati u tom jezeru. Predviđeno vreme pešačenja je 4 sata.

- Planina Maglić– 8:00 - odlazak do Lokva-Dernežište u podnožju planine Vučevo. Usput posećujemo mesta prašumu Perućica, uključujući i vodopad Skakavac visine 75m. Zatim iz Vučeva pešačimo ka vrhu Maglić (2386m) – najvišoj planini u Bosni i Hercegovini. Ne postoje reči koje mogu da opišu pogled sa vrha te planine. Predviđeno vreme pešačenja je 6 sati. U dogovoru sa gostima Auto camp "Drina" nudi opcije za prilagođene ture ili šetnje za razliku od planinarenja (jedna od vaših omiljenih šetnji vodi nas do Sand Piramida). Neke od opcija prilagođenih tura za planinarenje/pešačenje su: Volujak, Bregoč, Stog, Orlovac, Uglješin vrh – planine ili jezera: Kotlaničko, Orlovačko, Borilovačko i Jagodino. Napomena: za planinarenje su neophodni: ranac, planinarske cipele, zaštita od Sunca, kabanica i rezervna odeća – takođe obezbeđujemo onima kojima je potrebno. Ulaznica za Nacionalni park i Trnovačko jezero, nisu uključeni u cenu, ali bi cena trebalo da bude 5€ po osobi.

Piva - Zabljak Tura
Da li ste spremni?


Book now